طريقة عمل الليمون المخلل ( مخلل الليمون السريع )

كيفية عمل الليمون المخلل السريع ( مخلل الليمون المسلوق )





النهاردة هنعمل الليمون السريع او المسلوق ودا سهل خالص هنحتاج :
  • ليمون اصفر مش اخضر
  • فصين توم
  • فلفل حامى احمر او اخضر
  • ملح
  • جزر مبشور
  • عصيرليمون او مية
  • زيت للوش

طريقة عمل مخلل الليمون السريع

طبعا هنختار الليمون الحلو مفيهوش اى اصابات ولا حاجة

دول كانوا شوية عندى من ساعة تخليل الزيتون بقالهم مدة فى التلاجة وطبعا مينفعوش اعملهم معصفر لانهم تقريبا حسبة كيلوونص والمعصفر باجيب بالعشرة كيلو

المهم قلت اسلقه وخلا ص يؤدى الغرض لحد ما اجيب الاول زى مااتفقنا فى اى مخلل هنغلى المية ونسيبهاتبرد الاول علشان التعقيم وكمان علشان الريم اللى بيضايقناع الوش 


وبعدين هنسلق الليمون نص سلقة والمية بتاعته مترميهاش اناباحطهامع صابون المواعين ولو فى برتقال باغلى قشربرتقال وقشرليمون وقرنفل وقرفة مع بعض بيعقم المواعين ويلمع ويدى ريحة منعشة اوى



وبعدين نشقه اربع ارباع زى الليمون المعصفر او شق واحد من النص او تخليه سليم اللى يريحك انا بحب اشقه علشان التتبيلة تخش جواه



وحطيت جزر علشان يمتص المرارة بتاعته والملح كمان جوه الخلطة بيسويه بسرعة

وتحضرى الحشوة البسيطة بتاعتك فى الكبة او الهون ايهما الموجود عندك

الفلفل وملح ولوتحبى تفرمى التوم اوك عاوزاه صحيح صح برضه مش عاوزة خالص مفيش مشكلة




ولو تحبى تزودى عصفرو حبة البركة وكرفس شغال



وتحشى الليمون بالخلطة كويس وتدخلها جواه انا اخر مرة عملته كان فى العيد فزودت على الخلطة دى ترمس مسلوق وحمص شام 

ولو مفيش وقت او الخلطة قليلة خلاص قلبى الليمون والخلطة فى الطبق وبس كدا 

و تجهزى البرطمان المعقم طبعا وياريت يكون ازاز احسن مفيش البلاستيك شغال 

وترصى الليمون وعليه الفلفل الحراق لو بتحبيه بيبقى طعمه هايل مع الليمون 




وبعدين ليمون وهكذا وتكون اخرطبقة ليمون 





ولو عندك ليمون باقى اعصرى شوية بايدك متضربيهوش فى الخلاط علشان هيمرر

وخلى العصيرعلى جنب 


وهاتى قشرالليمون ورصيه فوق الليمون علشان يحميه ويبقى عازل عن الهوا ولو باظ بيترمى وتلاقى الليمون زى الفل

واكبسيه كويس وسيبى مكان متمليهوش اوى علشان المكونات دى هتتفاعل مع بعض وكمان الجو حر ميبهدلكيش المكان


وبعدين تحطى الملح وتدوبيه فى المية بتاعتك وتعرفى ازاى ان الملح مظبوط يااما تدوقيه يااما تجيبى بيضة مغسولة وتحطيها فى المية لونزلت يبقى لسه عاوزة ملح




لو طلعت على الوش كدا يبقى تمام كمية الملح مظبوطة


وتصبى السائل كله عليه مية وعصيرليمون او حتى مية بس بحيث بحيث يكون متغطى كويس وبعدين زيت على الوش يعمل طبقة عازلة عن الهوا والبكتيريا


واقفلى عليه تقريبا اسبوع هتلاقيه استوى وزى الفل .

لو مش عاوزة تعملى كل دا ممكن تسلقيه وتخلليه بدون الخلطة دى خالص ولمايستوى تعمليها وتحطيها عليه


يارب الوصفة تكون عجبتكم

وان شاء الله المرة الجاية هانزل الليمون المعصفر

تعليقات