طريقة عمل الفطير المشلتت المصرى بالتفصيل







طريقة عمل الفطير المشلتت (المسمن)

النهاردة هنعمل الفطير المشلتت المصرى بتاعنا اللى مافيش فى حلاوته طبعا




 
كيلو دقيق ابيض
نص كيلو سمن بلدي
ملح
ماء دافي للعجن حوالي نص لتر
نص كوب زيت
قشطة
نص معلقة بيكنج بودر (اختيارى)

طريقة عمل احلى فطير مشلتت



 
 
نخلط الدقيق بالملح ونزودي المية حبه حبه لحد ما تتكون عجينه ناعمة وبتمط ومش بتلزق في طبق العجن .
اهم شىء تتعجن مدة ربع ساعة فى العجان او ساعة الا ربع بالايد وانا بافضل اشتغل بايدى طيعا 

لحد هنا كدا هتلاقى العجينة لو شديتيها بتتقطع منك يعنى لسه مش جاهزة 

ومحتاجة تتخدم شوية كمان 
ولازم تكون بتمط زى اللبانة كدا يبقى خلاص بقت تمام شفتى الفرق بين العجينة فى المرحلتين

 هنا قطعتها احجام متقاربة وحسب ماانتى عاوزة لو عاوزاها اكبر اوك 
 او حسب ماتحبى لو هتعرفى تعمل الفطيرة واحدة بس اوك المهم كل 3 قطع هنعملهم فطيرة فقطعيهم بحجم مناسب لاكبير ولا صغير علشان تكون خفيفة وهشة ومورقة

وعلى زيت وادهنها برضه
علشان وشها مينشفش وغطيها بكيس بلاستيك كمان و سيبيها شوية ترتاح  فى مكان دافى لوالجو شتا زى مااناعملته كدا  غطيتها بفوطة


على فكرة العجينة لحد كدا ممكن تقعدفى التلاجة اسبوع متقلقيش وبتكون جميلة جدا


نخلى السمنة بدرجة حرارة الغرفة ونزود لها رشة البيكنج بودر  دا بيدى الفطير هشاشة وبيبقى مورق 

  شايفين الفرق فى الحجم لما العجينة ارتاحت

علي رخامه مدهونه زيت او طبلية او صينية زى دى نفرد واحدة واحدة

 بالنشابه او بالايد مش هنحتاج نشابة لانه ارتاح وبيتفرد بسرعة ونمطها لغايت ما تبقي شفافه كدا وتبين اللى تحتها
نرش عليها السمن السايح ونتني اطرافها بالشكل دا 



نلمها من الجناب الاربعة كدا





 ونركنها علي جنب
نفرد الكوره التانيه بنفس الطريقة وهكذا

  ونرشها سمن ونجيب اللي عملناها قبلها ونحطها في النص

   ونقفل الاطراف عليها ونركنها علي جنب


وهكذا نفرد التالته ونرشها سمن ونحط اللي قبلها جواها ونطبق
لغايت ما نخلص لو الفطيرة كبيرة ممكن نكتفى باتنين بس او حتى واحدة 




نحطها في صنيه في التلاجه ونبتدي نعمل الفطيرة التانيه بنفس الطريقة ونحطها في التلاجه ولمانخلص الكمية كلها 
ناخد الاولي علي الرخامه وتفردها بالنشابه فرده خفيفه او بالايد على قدالصينية بتاعتنا
وندهن الفطير سمنة واحنا بنفرده


وياسلام لوعندك حتة قشطة


اخلطيها مع السمنة وحطيهاعلى الوش بتخليه تحفة ولو مفيش حطى زبادى

 

نشغل الفرن علي 180 درجة تحت وفوق ونسخنه
وخدى بالك الفطير محتاج حرارة عالية علشان يستوى بسرعة ومينشفش منك
ندخل الفطيره الفرن ونعمل التانيه نفس الطريقه وتدخل الفرن في الرف الاوسط 
اناباسويه فى فرن الغاز بيخليه جميل جدا 

وهى بتستوى هتلاحظو انها بتتنفخ زى عجينه الباف بسترى وده طبعا بفضل السمنه اللى جوه الفطيره والبيكنج بودر بالحرارة بيرفعها فبتخليها تعمل طبقات وتتنفخ
ودا علامة نجاح الفطير 

وبعد نص ساعه يكون الوش احمر واسفل الفطيره بقي احمر وقرمش وتاكلي احلي فطير والف هنا 
وبعد مايخرج علشان يبقى طرى لفيه بكيس وعليه فوطة شوية 

تقديم الفطير وتفريزه

وممكن تحفظيه فى الفريزر لوعاملة كمية وطلعيه سخنيه هيبقى زى الطازة تمام
وطبعا بيتقدم مع الجبنة القديمة او العسل براحتك او ترشى عليه سكر بودرة او مربى
شايفين السوابتاعه موضح قد ايه هو طرى 


ولا التوريقة بقى ماشاء الله


 المرة الجاية هنعمل الفطير بطريقة تانية اسهل بطريقة الفطاطرى




تعليقات