طريقة عمل عجينة العشر دقايق

عجينة الكنز تصلح لكل انواع المعجنات

النهاردة هنعمل عجينة سهلة وبسيطة واستخداماتها كتير جدا تقريبا بتنفع لاى نوع معجنات 
عجينة الكنز اوعجينة العشر دقايق طبعا كلنا عارفينها ومنتشرة جدا وبتقعدمعاكى فى التلاجة يومين وتلاتة كمان زى الفل 






المقادير هنقسمهاعلى مجموعتين 
 المجموعة الأولى
2 كوب ماء دافي 
كوب دقيق 
فنجان قهوة سكر 
2 ملعقة كبيرة خميره فوريه 
ذرة ملح
المجموعة الثانية
نصف كوب زيت 
كوب دقيق
كيس لبن بودرة



      انا ضيفت زبدة على الزيت بتدى تست جامد اوى
وبحب استخدم خميرة بيرة دايما


الطريقة بقى ولا اسهل من كدا والعجن بيتم على مرحلتين الاول بنجهز الخميرة بتاعتنا اللى هى المجموعة الاولى 
الدقيق والمية والخميرة والسكر والملح 
ولوخميرة بيرة يبقى هندعكها بمعلقة السكر الاول ومية دافية ولماتخمر نضيفها للدقيق 
وكداخلصنا المرحلة الاولى هنغطيها ونسيبهاتخمر شوية المفروض هى 10 دقايق زى اسمها بس طبعاياجماعة لو الجو برد اكيد هتاخد وقت اكتر من كدا ممكن تقعدكمان نص ساعة فمتقلقوش خالص 
اول ماتلاقيها عليت وعملت فقاقيع كدا يبقى تمام كداجاهزة لو الجو برد زى ماقلنا وعاوزين نسرع عملية التخمير يااما تغطيها بحاجة تقيلة بطانية مثلا او تسخنى الفرن الاول خمس دقايق كدا وتطفيه وتدخليها 
لوتحبى تستخدمى العجان اوك انا بحب استخدم ايدى دايما 
وبعدين نضيف المجموعة التانية اللى هى 3كوبايات دقيق 
واللبن البودرة والزيت او الزبدة 
ونعجن كويس اوى لحدالمكونات ماتختلط ببعض كويس وهتلاقي العجينة الى حدما بتلزق فى ايدك متقلقيش هى لماتخمرتانى مرة هتتظبط وطبعا كمية الدقيق ممكن تقل او تزيد حسب النوع اللى مستخدماه 
 نغطيها بنايلون استرتش او كيس بلاستيك 
وخليها تخمر
 وبعدين تشكليها زى ماانتى عاوزة اناباعمل منها بيتزا وفينو وكيزر وخلية نحل وبقسماط وقرص محشية وسينابون وحواوشى اسكندرانى 
طبعا انا باعمل ضعف الكمية ولوفاض عجين بافرزه 
دا جزء من الشغل بيها

قرص محشية

  ودى سادة

ودا الحواوشى



تعليقات