طريقة عمل تشيكن ستربس


    

 كيفية عمل أصابع الدجاج المقرمشة










نص كيلو صدور فراخ 
بيضة أو ربع فنجان لبن
اوعلبة زبادى 
ملح 
فلفل اسود
كمون
توم بودرة 
بصل بودرة 
مستردة 
مايونيز
كاتشب
زنجبيل بودرة
شطة 
دقيق اوبقسماط
كركم
معلقة نشا





هنجيب الصدور ونقطعها شرايح طولية ولو انتى اللى هتقطعيها ممكن تحطيها فى الفريزر شوية علشان تقدرى تتعاملى معاها

وبعدين تتغسل كويس بمية ودقيق وليمون علشان الزفارة
ونجهز التتبيلة بتاعتنا انابافضل اختصر خطوة التتبيل وبعدين البيض ونطلع من هنا على الدقيق اوالبقسماط فى خطوة واحدة 
فباضيف البيض او الزبادى والتوابل بتاعتنا ولو عاوزاه حار باحط شطة
النشا ممكن تحطيهاعلى الدقيق او فى البيض عادى كله شغال ولو مش عاوزاها برضه اوك
واحدة هتسألنى فين الملح هاقول لحضرتك الملح دا هنحطه بعدالفراخ ماتتبل الاول لانه بيأخر السوا وكمان بيخليها تنزل ميتها واحنامش عاوزين كدا طبعا اقل مدة تتبيل خليها ساعتين لو عاوزة تقعديها اكترمن كدا اوتبات فى التلاجة يبقى بلاش بيض واستخدمى لبن او زبادى طبعا 
وممكن تتبليها ببصل مبشور فريش وتوم طبعا وتشيلى البيض وتكتفى باللبن او الزبادى بس من المقادير بتاعتنا
 واسيبه تقريبا نص ساعة كدا لومستعجلة بس يستحب تسيبيها مش اقل من ساعيتن 
وكل ماتقعدفى التتبيلة مدة اكبركل ماتديكى طعم اجمد
وعندى الخلطة اللى مجهزاها دى دايما فى التلاجة دى عبارة عن دقيق وبقسماط مطحون ولو عندك شوفان او كورن فليكس دقيق درة اطحنيه شوية وملح وفلفل وتوم وبصل بودرة بابريكا شطة كركم اى توابل عندى باضيفها 
وتعفريها كويس بالخلطة وتدوسى عليها علشان تمسك فيها



 وتسيبيها فى الفريزر شوية تتماسك علشان متفكش منك فى الزيت 
وممكن تختصرى كل الخطوات دى برضه وبعدماتتبل ضيفى الدقيق على البيض وخليها عجينة تقيلة 
زى اللى بنعملها للسمك وتقليها على طول اللى يريحك بقى دى ميزتها ان مفيش دقيق بيتحرق منك والزيت بيفضل نضيف مدة كبيرة 
طبعا تطلع على مناديل او مصفاة تتخلصى من الزيت الزيادة 
وتتقدم مع اى صوص او كاتشب بس زى كدا شايفين لونها دهبى ازاى مش محروقة لان الخلطة مش بقسماط بس فيها دقيق واللون دا من الكركم كمان



تعليقات