طريقة عمل فطير الطاسة السريع


طريقة عمل فطيرمشلتت بدون فرن


سبق وعملت الفطيرالمشلتت فى الفرن
فى ناس بقى معندهاش فرن او مبتعرفش تسويه كويس بيطلع ناشف مثلا او عاوزة تعمل حاجة عالسريع كدا الوصفة دى هتناسبهم جدا جدا
فطير الطاسة هو هو الفطير بتاعنا بس بنسويه على عين البوتاجاز






 


  
كيلو دقيق ابيض
سمن بلدي او زبدة
ذرة ملح 
ماء دافي للعجن حوالي نص لتر
نص كوب زيت
 معلقة صغيرة بيكنج بودر (اختيارى)

فطير الطاسة باسهل طريقة 

نخلط الدقيق بالملح ونزودي المية حبه حبه لحد ما تتكون عجينه ناعمة وبتمط ومش بتلزق في طبق العجن .
اهم شىء تتعجن مدة ربع ساعة فى العجان او ساعة الا ربع بالايد وانا بافضل اشتغل بايدى طيعا 

لحد هنا كدا هتلاقى العجينة لو شديتيها بتتقطع منك يعنى لسه مش جاهزة

ومحتاجة تتخدم شوية كمان

ولازم تكون بتمط زى اللبانة كدا يبقى خلاص بقت تمام شفتى الفرق بين العجينة فى المرحلتين

 هنا قطعتها احجام متقاربة وحسب ماانتى عاوزة لو عاوزاها اكبر اوك وعلى زيت وادهنها برضه
علشان وشها مينشفش وغطيها بكيس بلاستيك كمان و سيبيها شوية ترتاح  فى مكان دافى لوالجو شتا زى مااناعملته كدا  غطيتها بفوطة
دى بعد ماارتاحت 
على فكرة العجينة لحد كدا ممكن تقعدفى التلاجة اسبوع متقلقيش وبتكون جميلة جدا 
هنجيب السمنة البلدى اوالزبدة وتكون بدرجة حرارة  الغرفة ولان الجو برد فهى مش سايحة اوى زى مانتواشايفين ورشة البيكنج بودر مش اساسى بس دا بيدى الفطير هشاشة وبيبقى مورق
ونسم الله ونفرد العجينة بتاعتنا بالايد مش محتاجة نشابة خالص على رخامة اوطبلية او صينية زى كدا



 بسم الله ماشاء الله بتتفرد لوحدها مفيش دقيقة والله لانها مرتاحة لو مش ارتاحت هتفردى تلاقيها بتلم تانى وتقرفك 
شايفين رقيقة وشفافة ازاى لدرجة مبينه اللى تحتها
 وندهن سمنة
ونبتدى نطبقها زى الظرف من الاربع جوانب زى كدا 






وبعدين نعمل غيرها وهكذا لمانخلص الكمية
نبتدى بقى نفردها فى صينية زى كدا لوحجمهاكبير
وندهن سمنة تانى على الوش


او نسخن الطاسة تيفال اوسيراميك زى بتاعتى كدا والومنيوم شغال بس هندهنها الاول سمنة
وهى بتستوى هتلاحظو انها بتتنفخ زى عجينه الباف بسترى وده طبعا بفضل السمنه اللى جوه الفطيره والبيكنج بودر بالحرارة بيرفعها فبتخليها تعمل طبقات وتتنفخ
ودا علامة نجاح الفطير


نقلبه على الناحية التانية ياخد لون ويكمل سوا 
واتفضلى احلى فطير فى خمس دقايق بالظبط 
على فكرة هو يشبه الى حد كبيرجداالمسمن المغربى 

ميزة الفطير دا انه دايما طرى ومورق مبيطلعش ناشف زى المشلتت لو مش ظابطة الحرارة كويس
ومبياخدش وقت خالص
وممكن تحظبه فى الفريزر لوعاملة كمية وطلعيه سخنيه هيبقى زى الطازة تمام
وطبعا بيتقدم مع الجبنة القديمة او العسل براحتك او ترشى عليه سكر بودرة او مربى


 



تعليقات