شرح عمل الجمبرى المقلى والمشوى
السلام عليكم ورحمته وبركاته
اهلا بيكم يابنات فى وصفة جديدة النهاردة هنعمل جمبرى مشوى بقشره
عادة انا باعمله مقلى لانه بييجى متقشر جاهز فالمرة دى جوزى جابه لى بقشره
فقلت اعمله مشوى بقشره وطلع تحفة ماشاء الله
عادة انا باعمله مقلى لانه بييجى متقشر جاهز فالمرة دى جوزى جابه لى بقشره
فقلت اعمله مشوى بقشره وطلع تحفة ماشاء الله
- جمبرى بالقشر
- ثوم مفروم
- عصير ليمون
- زيت زيتون او درة
- فلفل اخضرمفروم
- 1 م ك صلصة طماطم
- 1م ك صويا صوص
- ملح و فلفل
- شطة
- كمون
- اسياخ خشب بتاعة الشيش طاووق
شرح طريقة عمل الجمبرى بالتفصيل
هنجيب الجمبرى ونغسله كويس و ننقعه شوية فى مية ولمونونفتحه من الضهر بالسكينة هتلاقى كيس الرمل تشيليه وترميه
ودا عباره عن خط اسود كده ويتغسل تانى بمية وليمون ونسيبه على جمب
انا سيبته بقشره كله انما ممكن تشيلى القشر اللى فى النص وتسيبى الراس والديل بس
التتبيلة ( ثوم مفروم , عصير ليمون, زيت زيتون,فلفل اخضر, م ك صلصة طماطم,م ك صويا صوص)
التوابل ( ملح, فلفل , شطة, كمون)
التوابل ( ملح, فلفل , شطة, كمون)
ونتبله كويس وتدخلى التتبيلة جوه الفتحة اللى عملناها ونسيبه نص ساعة يتشرب التتبيلة فى التلاجة
وتنقعى الاسياخ فى المية شوية قبل ما تستعمليها علشان متتحرقش منك
وتشكيه بالسيخ وترصيهم جمب بعض
وتشكيه بالسيخ وترصيهم جمب بعض
ونشويه على الجريل أو طاسة تيفال على البوتاجاز من فوق بيأخذ على كل وجه دقيقة واحدة او فى الفرن
والباقى قشرته وتبلته بنفس التتبيلة وقليته
وقدمته مع رز ابيض وسلطة ورز اخضر
وقدمته مع رز ابيض وسلطة ورز اخضر
ودا طبعا تجديد علشان الولاد بيملوا من الاكل يعنى مفيش ثوابت عندى
مرة ابيض مرة رز ببصل
مرة احمر والمرة دى اخضر
طريقة الرز الاخضر
طريقة الرز الاخضر
ودا له كذا طريقة اولها
باجيب كسبرة وبقدونس وشبت وبصل اخضر واصب عليهم شوية مية مغليه وبعدين اصفيهم وافرمهم فى الكبة
واضيفهم للرز الابيض لو مستوى عندىجاهز او بايت
وتانى طريقة باستخدم السلق بيتغسل ويتحط فى حلة مع مقدار مية ويغلى شوية وبعدين يتضرب فى الخلاط
ويتصفى بمصفاة رفيعة او تسيبيه كده عادى اللى يريحك هو بيدى لون بس طعمه مبيظهرش اوى و باسيح معلقة
سمن او زيت وفص مستكة لما يسيح باضيف المية لحد ما تغلى وبعدين الرز المغسول طبعا وملح وفلفل وكمون
ويتسوى عادى زى اى رز سواء بسمتى او مصرى
انا دايما باستخدم البسمتى الدهبى مش الابيض و يدوبك باغسله واسيبه 10 دقايق مش اكتر
واكيد لازم يتطبخ بزيت علشان يبقى مفلفل او زيت وزبدة وكمان يتسوى فى حلة تيفال (علشان ميلزقش )
وتكون واسعة متكونش على قد الرز بالظبط علشان يزيد براحته
ويتقلب بمعلقة خشب ولو انى بافضل اقلبه بشوكة علشان ميتكسرش
واول ما يتشرب المية باهدى عليه واحط الشياطة كمان تحت الحلة
واكيد لازم يتطبخ بزيت علشان يبقى مفلفل او زيت وزبدة وكمان يتسوى فى حلة تيفال (علشان ميلزقش )
وتكون واسعة متكونش على قد الرز بالظبط علشان يزيد براحته
ويتقلب بمعلقة خشب ولو انى بافضل اقلبه بشوكة علشان ميتكسرش
واول ما يتشرب المية باهدى عليه واحط الشياطة كمان تحت الحلة
تعليقات
إرسال تعليق