طريقة للتوفير فى الفلفل الاسود بالتفصيل روعه

 نصائح وطرق التوفير فى التوابل ( الفلفل الاسود )


ازيكم يا بنات

ان شاء الله هنتكلم مع بعض عن البهارات والتوابل واسرارها

النهاردة معانا الفلفل الاسود ودا طبعا مفيش اى اكل بيخلى منه وطبعا سعره بقى غالى اوووى فهاقولكم نوفر فيه ازاى على قدمانقدر

أولا الفلفل دا انواع اخضر وابيض واسود اما المتوفر عندنا هو الاسود تمام كدا 



نصائح لمعرفة جودة الفلفل الاسود بنوعية ( حبوب - مطحون )



نصيحه 1 
ثانيا هاقولك ازاى تعرفى اذا كان كويس ولا مغشوش 
لما تيجى تشتريه  سواء كان حب صحيح  او مطحون


لو صحيح امسكى واحدة واكسريها لقيتيها بيضة من جوه يبقى كويس

لقيتيها سودا بلاش منها لان نوعه ردىء وكمان لازم تكون حبته كبيرة مش صغيرة

واوقات بيخلطواكسبرة صحيحة مصبوغة معاه بس نسبة صغيرة علشان تتوه وسط الكمية اللى فى الشوال تخيلوا

علشان كدا باقولك اكسرى واحدة


طيب لومطحون بقى هتقولى مش هاعرف وامرى لله لا طبعا 
اولا ريحته تكون نفاذة وشديدة
ثانيا لونه يكون مايل للرمادى علشان هو من جوا ابيض
لو لقيتيه اسود اوووى دا حضرتك مغشوش ومخلوط يااما بفحم مطحون او بحجر اسود بتاع الحنة 
ودا طبعا سام جدا ويسبب السرطان وتقيحات الجلد والفشل الكلوى والكبدى والعياذ بالله , وانا طبعا بافضل نشترى التوابل صحيحة مش مطحونة علشان منع الغش وكمان لان ريحتها بتروح وانا باطحن على قد استخدامى بالكتير اسبوع بس ولو هتعملى كمية اكبر من كدا او متعودة تشترى توابلك مطحونة يبقى لازم تحفظيها فى التلاجة مش دولاب المطبخ خالص علشان الحر هيبوظها وهتسوس 
ندخل بقى على التكة بتاعتنا اللى هتوفر ولو جزء بسيط وكمان هنستفيد من الحاجات اللى هنضيفها عليها مش هتضرنا



  • 5 معالق فلفل حصى
  • معلقه حبه البركه
  • معلقه كبيبه صينى
  • اوبشرجوزةالطيب

 تحطي الكبيبة وحبة البركة الاول لوحدهم فى المطحنه واطحنيهم كويس جدا


 وبعديين تجيبى الفلفل وتحطيه عليهم وتطحنى كله لحد مايبقى ناعم جدا




 دلوقتى احنا عملنا ايه

اولا دخلتى حبه البركه بفايدتها لولادك مع اى حاجه بتحطى عليها فلفل اسود

ثانيا ضاعفتى كميه الفلفل الاسود اللى عندك

وكمان ريحه الكبيبه الصينى مع الفلفل بتقويها جدا
وجوزة الطيب كمان مفيدة جدا جدا لو مفيش مانع من استخدامها لان بعض الشيوخ حرموها فباستبدلها بالكبيبة الصينى 
لوهتستخدميها حذار تكترى منها بعيدا عن الراى الدينى لانها هتسبب نوع من الهلوسة مشابه لتاثيرالحشيش علشان كدا حرموها فهى لو زادت عن 20 جرام بتكون قاتلة مش مسكرة بس فنص معلقة صغيرة كافية اوى تقريبا هتكون 2جرام ونص 





ومتقلقيش خالص مش بتغير الطعم خالص ولا الشوربه ولا الخضار ولا اى حاجه

جربى كدا ولو معجبتكيش مش هنخسر حاجة خليه على جنب عندك وضيفيه على اى تتبيلة مشويات هيبقى جامد جدا لو هتستخدمى الخلطة دى للمشويات او التتبيلات والشوربات ممكن تزودى حبهان عليها او اى تابل يعجبك 
لو م شعاوزة تضيفي حبة البركة  مفيش اى مشكلة خالص طبعا

ودى فوايد حبة البركة 

1- ارتفاع ضغط الدم.
2- الربو.
3- التهاب الحلق
4- تقليل أضرار الأشعة والإلكترونات السالبة.
5- الوقاية من أدمان المورفين والحد من التسمم به.
6- الحماية من الأسلحة الكيميائية !!
7- منع تكون الندبات ( أثار الجروح ) بعد العمليات الجراحية.
8-علاج الصدفية.
9- مرض باركنسون ( الخرف ).
10- سرطان عنق الرحم .
11- السكري من النوع الثاني.
12- الصرع والتشنج
13- MRSA( عدوى بكتيرية ).
14-  الحماية من النوبات القلبية .
15- سرطان الدم.
16- فواد الحبة السوداء للجنس.

تعليقات