طريقة عمل الفطير المشلتت (المسمن)
النهاردة هنعمل الفطير المشلتت المصرى بتاعنا اللى مافيش فى حلاوته طبعا
قشطة
نص معلقة بيكنج بودر (اختيارى)
طريقة عمل احلى فطير مشلتت
نخلط الدقيق بالملح ونزودي المية حبه حبه لحد ما تتكون عجينه ناعمة
وبتمط ومش بتلزق في طبق العجن .
ومحتاجة تتخدم شوية كمان
ولازم تكون بتمط زى اللبانة كدا يبقى خلاص
بقت تمام شفتى الفرق بين العجينة فى المرحلتين
هنا قطعتها احجام متقاربة وحسب ماانتى عاوزة لو عاوزاها اكبر اوك
او حسب ماتحبى لو هتعرفى تعمل الفطيرة واحدة بس اوك المهم كل 3 قطع
هنعملهم فطيرة فقطعيهم بحجم مناسب لاكبير ولا صغير علشان تكون خفيفة وهشة ومورقة
وعلى زيت وادهنها برضه
علشان وشها مينشفش وغطيها بكيس بلاستيك كمان و سيبيها شوية ترتاح فى مكان دافى لوالجو شتا زى مااناعملته كدا غطيتها بفوطة
على فكرة العجينة لحد كدا ممكن تقعدفى التلاجة اسبوع متقلقيش وبتكون جميلة جدا
شايفين الفرق فى الحجم لما العجينة ارتاحت
علي رخامه مدهونه زيت او طبلية او صينية زى دى نفرد واحدة واحدة
بالنشابه
او بالايد مش هنحتاج نشابة لانه ارتاح وبيتفرد بسرعة ونمطها لغايت ما تبقي شفافه كدا
وتبين اللى تحتها
نرش عليها السمن السايح ونتني اطرافها بالشكل دا
نلمها من الجناب الاربعة كدا
ونركنها علي جنب
نفرد الكوره التانيه بنفس الطريقة وهكذا
ونرشها سمن ونجيب اللي عملناها قبلها ونحطها في
النص
ونقفل الاطراف عليها ونركنها علي جنب
وهكذا نفرد التالته ونرشها سمن ونحط اللي قبلها جواها ونطبق
لغايت ما نخلص لو الفطيرة كبيرة ممكن نكتفى باتنين بس او حتى واحدة
نحطها في صنيه في التلاجه ونبتدي نعمل الفطيرة التانيه بنفس الطريقة
ونحطها في التلاجه ولمانخلص الكمية كلها
ناخد الاولي علي الرخامه وتفردها بالنشابه فرده خفيفه او بالايد على قدالصينية بتاعتنا
وندهن الفطير سمنة واحنا بنفرده
وياسلام لوعندك حتة قشطة
اخلطيها مع السمنة وحطيهاعلى الوش بتخليه تحفة ولو مفيش حطى زبادى
نشغل الفرن علي 180 درجة تحت وفوق ونسخنه
وخدى بالك الفطير محتاج حرارة عالية علشان يستوى بسرعة ومينشفش منك
ندخل الفطيره الفرن ونعمل التانيه نفس الطريقه وتدخل الفرن في الرف
الاوسط
اناباسويه فى فرن الغاز بيخليه جميل جدا
وهى
بتستوى هتلاحظو انها بتتنفخ زى عجينه الباف بسترى وده طبعا بفضل السمنه اللى جوه
الفطيره والبيكنج بودر بالحرارة بيرفعها فبتخليها تعمل طبقات وتتنفخ
ودا علامة نجاح الفطير
وبعد نص ساعه يكون الوش احمر واسفل الفطيره بقي احمر وقرمش وتاكلي
احلي فطير والف هنا
وبعد مايخرج علشان يبقى طرى لفيه بكيس وعليه فوطة شوية
تقديم الفطير وتفريزه
وممكن تحفظيه فى الفريزر لوعاملة كمية وطلعيه سخنيه هيبقى زى الطازة
تمام
وطبعا بيتقدم مع الجبنة القديمة او العسل براحتك او ترشى عليه سكر
بودرة او مربى
شايفين السوابتاعه موضح قد ايه هو طرى
ولا التوريقة بقى ماشاء الله
طريقة عمل احلى فطير مشلتت
نخلط الدقيق بالملح ونزودي المية حبه حبه لحد ما تتكون عجينه ناعمة وبتمط ومش بتلزق في طبق العجن .
ولازم تكون بتمط زى اللبانة كدا يبقى خلاص بقت تمام شفتى الفرق بين العجينة فى المرحلتين
هنا قطعتها احجام متقاربة وحسب ماانتى عاوزة لو عاوزاها اكبر اوك
او حسب ماتحبى لو هتعرفى تعمل الفطيرة واحدة بس اوك المهم كل 3 قطع
هنعملهم فطيرة فقطعيهم بحجم مناسب لاكبير ولا صغير علشان تكون خفيفة وهشة ومورقة
وعلى زيت وادهنها برضه
علشان وشها مينشفش وغطيها بكيس بلاستيك كمان و سيبيها شوية ترتاح فى مكان دافى لوالجو شتا زى مااناعملته كدا غطيتها بفوطة
على فكرة العجينة لحد كدا ممكن تقعدفى التلاجة اسبوع متقلقيش وبتكون جميلة جدا
علي رخامه مدهونه زيت او طبلية او صينية زى دى نفرد واحدة واحدة
نرش عليها السمن السايح ونتني اطرافها بالشكل دا
نلمها من الجناب الاربعة كدا
ونركنها علي جنب
نفرد الكوره التانيه بنفس الطريقة وهكذا
ونرشها سمن ونجيب اللي عملناها قبلها ونحطها في النص
ونقفل الاطراف عليها ونركنها علي جنب
وهكذا نفرد التالته ونرشها سمن ونحط اللي قبلها جواها ونطبق
لغايت ما نخلص لو الفطيرة كبيرة ممكن نكتفى باتنين بس او حتى واحدة
نحطها في صنيه في التلاجه ونبتدي نعمل الفطيرة التانيه بنفس الطريقة ونحطها في التلاجه ولمانخلص الكمية كلها
ناخد الاولي علي الرخامه وتفردها بالنشابه فرده خفيفه او بالايد على قدالصينية بتاعتنا
وندهن الفطير سمنة واحنا بنفرده
وياسلام لوعندك حتة قشطة
اخلطيها مع السمنة وحطيهاعلى الوش بتخليه تحفة ولو مفيش حطى زبادى
نشغل الفرن علي 180 درجة تحت وفوق ونسخنه
ندخل الفطيره الفرن ونعمل التانيه نفس الطريقه وتدخل الفرن في الرف الاوسط
اناباسويه فى فرن الغاز بيخليه جميل جدا
ودا علامة نجاح الفطير
وبعد نص ساعه يكون الوش احمر واسفل الفطيره بقي احمر وقرمش وتاكلي
احلي فطير والف هنا
وبعد مايخرج علشان يبقى طرى لفيه بكيس وعليه فوطة شوية
تقديم الفطير وتفريزه
شايفين السوابتاعه موضح قد ايه هو طرى
ولا التوريقة بقى ماشاء الله
تعليقات
إرسال تعليق