طريقة عمل البليلة المصرية




السلام عليكم ورحمته وبركاته 
النهاردة هنعمل مع بعض البليلة فى البيت وهى سهلة خالص مالص 
والربع كيلو بيرمى كتيرماشاء الله وطبعا حاجة نضيفة وضمناها فى البيت 
 ربع كيلوقمح بليلة
كيلو لبن
فانيليا
ماء ورداو ماء زهر (اختيارى)
 سكرحسب الرغبة

طريقة تحضير البليلة 

  اول خطوة هننقى القمح من اى حبة فيه غيرسليمة او نبات تانى معاه 
وبعدين نغسله كويس هتلاقى فى شوائب وحاجات بتطلع فو قالوش دى قشرة القمح  ترميها  
وبعدين هننقع القمح اقل حاجة ساعتين تلاتة مش لازم من بالليل للصبح ونغيرالمية بتاعته على الاقل مرة تمام كدا
 
 والخطوة دى لازم ومهمة جدا ليه بقى اقولك انا اى بقوليات بنطبخها زى الفول والحمص و الفاصوليا واللوبيا  
علشان تضمنى ان الحبة تستوى من جوه وبره بنفس الدرجة بننقعها فى المية فلما الرطوبة تدخل جواهابتكون مستوية كويس وكمان بتقلل مدة السوا
والأهم طبعا بتقلل من حدوث عسرالهضم والانتفاخ بعد اكل البقوليات بالذات لمرضى القولون شافاهم الله وعافاهم
طيب لو مفيش وقت بلاش نعمل لاطبعا هنعملها بس هترفعيها على النار تاخدغلوة وبعدين تطفى عليها هتلاقيها ادتك نفس النتيجة بالظبط 
هنا انا حطيتها على النار اخدت غلوة وسيبتها شوية فشربت المية واتفتحت الحبة وبقت تقريبا شبه مستوية جدا شايفين شكلهاعامل ازاى 
سيبتها لحدمابردت وبعدين رفعتهاتانى على النار
وحطيت عليها السكر وشوية مية كمان لان ميتها قليلة ولماسيبتها بردت شربتها
 واخدت غلوة يدوبك السكرداب كدا 
وشيلت طبق بدون سكر لى علشان الدايت

 والباقى نزلت عليه باللبن وطفيت وضفت الفانيليا اوعى تحطي الفانيليا وهى بتغلى هتمرر منك ولومش عاوزة فانيليا مفيش مشكلة خالص

واتفضلى بالف هنا وشفا اسهل بليلة للولاد وليكى وللدايت كمان ههههههههه 
 

فوايد القمح الكامل (البليلة)

القمح الكامل يا جماعة من الاغذية المهمة جدا وغنى بالالياف الطبيعية ودامعناه انه بيقعدفترة طويلة فى المعدة لحدمايتهضم ودابيديكى احساس بالامتلاء والشبع 
وبيحميكى من سوء الهضم 
فياريت نتعود نقدمه لاولادناعلشان نستفاد منه 
هو بيدينا طاقة وحرارة فى الشتا دا وكمان فيه فيتامينات ومعادن كتير اوى زى الكالسيوم وفيتامين ب والحديد والبوتاسيوم والصوديوم واليود والفسفور 
واللى بيعمل دايت زى حالاتى ممكن ياكلوه بسكردايت ولبن منزوع الدسم 
كوجبة افطار هايل جدا 



تعليقات