طريقة عمل الرز بلبن


رزبلبن ولا اروع لاتقولى مالكى ولاغيره




 النهاردة وصفتنا بناء على طلب ناس كتير من حبايبى فى الجروب بتاعنا على الفيس 
الرزبلبن  واناباعمله بطريقة مختلفة شوية عن الوصفة التقليدية بتاعتنا
فى ناس بتسلقه فى مية وبعدين تضيف اللبن بس انا مبحبهاش خالص لانه كدا رزمسلوق وعليه لبن طعم اللبن مبيبقاش باين اوى اماطريقتى هتلاقى الحباية متشربة لبن من جوه وكمان بيدوب فى البق وطعمه كريمى خالص
كفاية رغى بقى ونخش فى المهم 

الطريقة بالتفصيل والتكات 





1كوب رزمصرى
2معلقة سمن بلدى او زبدة

 مستكة

2كيلو لبن مغلى

فانيليا اوماء ورد او ماء زهر
سكرحسب الرغبة
2كيس لبن نيدو
او فنجان قشطة
او كيس كريم شانتى بودر
او كيس ايس كريم فانيليا
للتزيين
مكسرات مجروشة
فاكهة مشكلة
شيكولاتة
مربى او صوص فراولة

الطريقة بالتفصيل والتكات والحركات

طبعا استغربتوا المقادير العجيبة المريبة دى سمنة ومستكة وكريم شانتى حاجات غريبة طبعا

بس خليكوامعايا للاخر وهتدوقوا احلى واطعم رزبلبن فى حياتكم داوعد منى
 

نبتدى بسم الله هنغسل الرز مرة واحدة بس علشان النشا اللى فيه متنزلش ولو اكياس وضامنة نضافته ممكن ميتغسلش اصلا

وبعدين نسيح السمنة 
وفيها المستكة لازم كدا لان المستكة لو اتحطت فى سائل مبتسيحش وتلزق فى الحلة حتى لو تيفال لو الحبة كبيرة اطحنيها الاول
المستكة دى ياجماعة مستوردة من اليونان تحديدا جزيرة خيوس وبتيجى بالجرام على فكرة الكيس فيه 10 جرام ب20جنيه يعنى الكيلو ب2000جنيه لواقل من كدا حضرتك دى مغشوشة وش كداايوا مغشوشة متقاوحيش 
وبعدين ننزل بالرز ونشوحه كأننا هنعمل رزمفلفل 
لحدماتلاقى كل رزاية اتغلفت خلاص بالسمنة والمستكة واتشربت النكهة 
تنزلى بقى بكبشة لبن واحدة وتقلبى لحدماالرزيتشربها 
تزودى واحدة تانى وهكذا لحدمايستوى الخطوة دى مهمة جدا
 ولو مكسلة اومفيش وقت يبقى تحطى نص كمية اللبن وطفى عليه النار وسيبيه نص ساعة كدا هتلاقيه اتشرب كل اللبن وتقريبا استوى 
هنابقى تدوبى اللبن النيدو وتضيفيه او الكريم شانتى او الايس كريم الموجود عندك 
وتقلبى لما الرزيلف معاكى
وبعدين السكريدوبك تقليبتين وخلاص يسيح متخليهوش كتيرعلى النار علشان الرزميصفرش منك
وبعدين الفانيليا او ماءالورد
لو مش عاوزة تضيفى نشا وهو اصلا مش محتاج خلاص لو عاوزة تكترى الكمية يبقى هتزودى مثلا كوبايتين مية باردة ونشا متدوبة فيها وتضيفيها عليه قبل السكر
الطريقة دى مباحتاجش احط قشطة خالص وطعمه كانه غرقان قشطة والله لان اللبن النيدو والكريم شانتى بيدوا نفس الطعم والنتيجة
والتزيين براحتك بقى اى حاجة تحبيها اناعن نفسى باكله سادة لان طعمه كدا اجمل بكتير

بس طبعابانوع كل مرة مكسرات 


 او فاكهة
  او حتى شيكولاتة بيضاء بابشرشوية عليه وهو سخن تسيح 
او قرفة اوكاكاو
او مربى فراولة او صوص فراولة بس تقللى السكرفيه وهوبيتعمل
طبعا وكل واحدة حسب ذوقها
ها كفاية كدا ولاعاوزين تانى يلا مش خسارة فيكم انتواحبايبى برضه

وطبعا لازم يبرد شوية قبل مايتحط فى التلاجة وكمان لازم يتغطى علشان ميكرفش منها

فى حاجة اخيرة لوبتحبى جوزالهند حطى ربع كوباية مع اللبن وهوبيغلى بيدى له نكهة حلوة اوى 
طبعا اللى هتقولى الطريقة متعبة ومكلفة هاعلقها فى النجفة هههههه لان علبة الرز بلبن عندى ب3جنيه حضرتك والمقادير دى بتعملى ييجى 15علبة يعنى حسبة 45جنية وطبعا لو شنقونى مش هاشترى بالمبلغ دا رز بلبن يعنى واناكله موجود عندى اللى هاتكلفه اللبن والنيدو ودول تمنهم 18جنيه بس
ياريت الوصفة تكون عجبتكم وامانة اللى تطبقها تقول رايها ايه او تنزل الصور 






 





تعليقات