رزبلبن ولا اروع لاتقولى مالكى ولاغيره
النهاردة وصفتنا بناء على طلب ناس كتير من حبايبى فى الجروب بتاعنا على الفيس
الرزبلبن واناباعمله بطريقة مختلفة شوية عن الوصفة التقليدية بتاعتنا
فى ناس بتسلقه فى مية وبعدين تضيف اللبن بس انا مبحبهاش خالص لانه كدا رزمسلوق وعليه لبن طعم اللبن مبيبقاش باين اوى اماطريقتى هتلاقى الحباية متشربة لبن من جوه وكمان بيدوب فى البق وطعمه كريمى خالص
كفاية رغى بقى ونخش فى المهم
الطريقة بالتفصيل والتكات
1كوب رزمصرى
2معلقة سمن بلدى او زبدة
مستكة
2كيلو لبن مغلى
فانيليا اوماء ورد او ماء زهر
سكرحسب الرغبة
2كيس لبن نيدو
او فنجان قشطة
او كيس كريم شانتى بودر
او كيس ايس كريم فانيليا
للتزيين
مكسرات مجروشة
فاكهة مشكلة
شيكولاتة
مربى او صوص فراولة
الطريقة بالتفصيل والتكات والحركات
طبعا استغربتوا المقادير العجيبة المريبة دى سمنة ومستكة
وكريم شانتى حاجات غريبة طبعا
نبتدى بسم الله هنغسل الرز مرة واحدة بس علشان النشا
اللى فيه متنزلش ولو اكياس وضامنة نضافته ممكن ميتغسلش اصلا
وبعدين نسيح السمنة
وفيها المستكة لازم كدا لان المستكة لو اتحطت فى سائل مبتسيحش وتلزق فى الحلة حتى لو تيفال لو الحبة كبيرة اطحنيها الاول
وفيها المستكة لازم كدا لان المستكة لو اتحطت فى سائل مبتسيحش وتلزق فى الحلة حتى لو تيفال لو الحبة كبيرة اطحنيها الاول
المستكة دى ياجماعة مستوردة من اليونان تحديدا جزيرة
خيوس وبتيجى بالجرام على فكرة الكيس فيه 10 جرام ب20جنيه يعنى الكيلو ب2000جنيه
لواقل من كدا حضرتك دى مغشوشة وش كداايوا مغشوشة متقاوحيش
وبعدين ننزل بالرز ونشوحه كأننا هنعمل رزمفلفل
لحدماتلاقى كل رزاية اتغلفت خلاص بالسمنة والمستكة واتشربت النكهة
لحدماتلاقى كل رزاية اتغلفت خلاص بالسمنة والمستكة واتشربت النكهة
تنزلى بقى بكبشة لبن واحدة وتقلبى لحدماالرزيتشربها
تزودى واحدة تانى وهكذا لحدمايستوى الخطوة دى مهمة جدا
تزودى واحدة تانى وهكذا لحدمايستوى الخطوة دى مهمة جدا
ولو مكسلة
اومفيش وقت يبقى تحطى نص كمية اللبن وطفى عليه النار وسيبيه نص ساعة كدا هتلاقيه
اتشرب كل اللبن وتقريبا استوى
هنابقى تدوبى اللبن النيدو وتضيفيه او الكريم شانتى او
الايس كريم الموجود عندك
وتقلبى لما الرزيلف معاكى
وتقلبى لما الرزيلف معاكى
وبعدين الفانيليا او ماءالورد
لو مش عاوزة تضيفى نشا وهو اصلا مش محتاج خلاص لو عاوزة
تكترى الكمية يبقى هتزودى مثلا كوبايتين مية باردة ونشا متدوبة فيها وتضيفيها عليه
قبل السكر
الطريقة دى مباحتاجش احط قشطة خالص وطعمه كانه غرقان
قشطة والله لان اللبن النيدو والكريم شانتى بيدوا نفس الطعم والنتيجة
بس طبعابانوع كل مرة مكسرات
او فاكهة
او حتى شيكولاتة بيضاء بابشرشوية عليه وهو سخن تسيح
او قرفة اوكاكاو
او مربى فراولة او صوص فراولة بس تقللى السكرفيه وهوبيتعمل
او فاكهة
او حتى شيكولاتة بيضاء بابشرشوية عليه وهو سخن تسيح
او قرفة اوكاكاو
او مربى فراولة او صوص فراولة بس تقللى السكرفيه وهوبيتعمل
طبعا وكل واحدة حسب ذوقها
ها كفاية كدا ولاعاوزين تانى يلا مش خسارة فيكم انتواحبايبى برضه
فى حاجة اخيرة لوبتحبى جوزالهند حطى ربع كوباية مع اللبن وهوبيغلى بيدى له نكهة حلوة اوى
طبعا اللى هتقولى الطريقة متعبة ومكلفة هاعلقها فى النجفة هههههه لان علبة الرز بلبن عندى ب3جنيه حضرتك والمقادير دى بتعملى ييجى 15علبة يعنى حسبة 45جنية وطبعا لو شنقونى مش هاشترى بالمبلغ دا رز بلبن يعنى واناكله موجود عندى اللى هاتكلفه اللبن والنيدو ودول تمنهم 18جنيه بس
طبعا اللى هتقولى الطريقة متعبة ومكلفة هاعلقها فى النجفة هههههه لان علبة الرز بلبن عندى ب3جنيه حضرتك والمقادير دى بتعملى ييجى 15علبة يعنى حسبة 45جنية وطبعا لو شنقونى مش هاشترى بالمبلغ دا رز بلبن يعنى واناكله موجود عندى اللى هاتكلفه اللبن والنيدو ودول تمنهم 18جنيه بس
تعليقات
إرسال تعليق