العيش البورى على الطريقة الهندية
النهاردة هنعمل العيش البورى على الطريقة الهندية الاصلى وللى ميعرفوش دا نوع عيش بيتقلى فى الزيت ويتقدم دايما مع فراخ تكاوطريقته سهلة جدا جدا وطعمه خطير والله
2كوب من دقيق القمح الكامل او الابيض
2 معلقة زيت نباتى
1\2 معلقة ملح
1كوب ماء دافى
2 معلقة زيت نباتى
1\2 معلقة ملح
1كوب ماء دافى
الدقة(ملح /فلفل /كمون / شطة /زعتر)
مع احترامى الكامل طبعا لكل الشيفات اللى قدموه لان فى وصفات كتير اللى بيعمله بلبن واللى بيحط بيكنج بودر وسكر
بس دى الطريقة الصح او الاصلية اللى جبتها من فيديوهات طبخ هندى طبعا انامباعرفش هندى هههههه
بس باعرف انجليزى كويس الحمدلله
هنضيف الملح على الدقيق و الزيت و المية بالتدريج ونعجن لحد ما تتكون عندنا عجينة ناعمة ومش ناشفة
وبعدين نبل الايد بشوية زيت ونعجن تانى ونسيبه يستريح شوية
وبعدين نقطعه كور صغيرة نحطه فى دقيق بسيط ويتفرد بالايد او النشابةويكون متوسط السمك لا تخين ولا رفيع
وبعدين نبل الايد بشوية زيت ونعجن تانى ونسيبه يستريح شوية
وبعدين نقطعه كور صغيرة نحطه فى دقيق بسيط ويتفرد بالايد او النشابةويكون متوسط السمك لا تخين ولا رفيع
ونقدح زيت غزير على النار ونختبره بحتة عجين هتلاقيها سقطت تحت وبعدين طلعت فوق الوش يبقى جاهز
ودرجة حرارته مناسبة لانها لو الزيت بارد هيشرب زيت ولو سخن هيستوى بسرعة من بره ويبقى من جوه معجن تمام كدا هنحط الرغيف هيسقط تحت
ودرجة حرارته مناسبة لانها لو الزيت بارد هيشرب زيت ولو سخن هيستوى بسرعة من بره ويبقى من جوه معجن تمام كدا هنحط الرغيف هيسقط تحت
ونحط عليه من فوق علشان يتحمر ويقب ويطلع على الوش زى كدا
لحد ما يبقى دهبى كده
ونطلعه على ورق مناديل ومتحطيهوش فوق بعض علشان هيطرى ويهبط
وبعدين يتقدم مع الفراخ بيبقى تحفة والله
او تعملى الدقة دى جميلة جدا بتخلطى الملح والكمون والشطة والزعتروالفلفل الاسود
او تعملى الدقة دى جميلة جدا بتخلطى الملح والكمون والشطة والزعتروالفلفل الاسود
تعليقات
إرسال تعليق