طريقة عمل طاجن رز معمر بالفراخ



الرز المعمر بالفراخ باسهل طريقة

وصفة النهاردة طاجن الرز المعمر ودا طبعا له اكتر من طريقة يا اما حادق يااما حلو والحادق بيكون يا سادة يا بالفراخ او اللحمة او الحمام او الكلاوى او بانيه او كبد وقوانص يعنى الخيارت متنوعة قدامك اختارى اللى يعجبك واللى فى امكانياتك انا النهاردة عملته بفراخ للولاد من باب التغيير والطعم اكثر من رووووعة 



2كوب رز مصرى
كيلو لبن يفضل جاموسى
سمن بلدى او زبدة صفراء
قشطة او وش لبن او زبادى او كريمة
فرخة متوسطة الحجم 

بصلة  مفرومة 

فص توم مفروم (اختيارى)

ملح 

فلفل اسود 
رشة جوزة الطيب (اختيارى ) 




اول حاجة ياريت نستخدم طاجن فخار بلدى او مطلى اللى يريحك 
ولو مفيش يبقى صينية الومنيوم تيفال بيركس اى حاجة شغالة 
 غسلت الرز كويس ونقعته شوية فى المية 
وهننقى الرز وبعدين هنغسله كويس وياريت ننقعه شوية فى المية 


ويفضل اننا نغسله فى البرام او الصينية اللى هنسويه فيها علشان ميطلعش زيادة بعدالغسيل يكون تقريبا نص البرام لانه لسه هيزيد وهنحط لبن
وبعدين حطيت اللبن يغلى على النار خطوة غلى اللبن دى بتوفر الوقت فى السوا شوية 
وكل كوباية رز بتاخد كوباية لبن وفى الاخر هنزود نص كوباية يعنى لو هنعمل 3كوبايات رز يبقى هنحتاج 3ونص كوباية لبن تقريبا كيلو الا حاجة بسيطة 
واكيد الرز المعمر يعنى قشطة سمنة بلدى او زبدة صفراء مينفعش بدون اى حاجة من دول وبالذات القشطة هى اللى بتخليه يعمل الوش الدهبى اللى كلنا عارفينه انا هنا عندى وش اللبن كنت محوشاه اعمله سمنة 

طبعا الوصفة دى تنفع جدا لوعندك فراخ او لحمة  بايتة ومستوية ممكن تستعمليها عادى 
انا استخدمت فراخ نية وسويتها نص سوا وياسلام لو اتبلت قبلها كانك هتشويها بتكون احلى واحلى 
المهم هنخلط الملح والفلفل وجوزة الطيب والبصل 
وبعدين هنشوح الرز فى الحلة بسمنة بلدى او زبدة ودى خطوة مهمة برضه بتخليه مفلفل وزى الفل لمايستوى ويقصر مدة السوا كمان والاهم بتلاقى طعم السمنة فى الرز اقوى لاننا بندخل السمن جوه كل حبة رز لو مش حابة التشويح  اوك مفيش مشكلة خالص 
وبعدين ادى له رشة ملح وفلفل اسود 


نيجى للفراخ حطيتها فى الحلة وخليت الجلد من تحت علشان الدهون تنزل منها ومنحتاجش سمن تانى 
وبعدين ضفت البصل والتوم والبهارات لوتحبى تزودى تانى بهارات اوك
وشوحتها لحد ما شربت ميتها وبعدين ضفت لها فنجان شوربة تستوى شوية لانها بالعضم علشان الرز هيستوى قبلها وغطيت عليها 
اول ما استوت نص سوا طفيت عليها 
وجهزت الطاجن بقى طبعاممكن صينية عادى المهم 
حطيت نص الرز فى الطاجن
 وساويته وبعدين حطيت الفراخ عليه ولو فى اى صوص فى الفراخ ضيفيه برضه 
وبعدين باقى الرز هو مكانش كتير لانى كنت عاملة اكل تانى معاه بس المفروض الطاجن يكون عميق والفراخ متبانش منه زى كدا 
بعدين اللبن المغلى ولومحتاج اى ملح اوتوابل بس هو كدا تمام اوى 
ووزعى القشطة على وشه او الكريمة وممكن تخليها للاخر لمايتشرب اللبن عادى وممكن برضه نستغنى عنها 
ودخلته فرن مسخناه قبل كدا  وحطيته على اول رف وبعدمااستوى خلاص لو وشه لسه مااتحمرش يبقى نولع الشواية 


وكنت عاملة جنبه حمام 

وملوخية خضراء




والطريقة بالتفصيل لو ضغطتى على الصور هتلاقيها




تعليقات