طريقة عمل البانيه





طريقة جديدة لعمل بانيه الفراخ

 النهاردة هنعمل البانية بطريقة مختلفة شوية عن المعتادة هنستغنى عن حاجة هنضيف حاجة كدا  يعنى
بس الطعم مميز وهيعجبكم ان شاء الله 














نص كيلو صدور فراخ 
بيضة أو ربع فنجان لبن
اوعلبة زبادى 
ملح 
فلفل اسود
كمون
توم بودرة 
بصل بودرة 
مستردة 
مايونيز
كاتشب
زنجبيل بودرة
شطة 
دقيق اوبقسماط 
كركم
معلقة نشا
قبل ما نبتدى فى الطريقة هاقولك كام حاجة كدا
 ممكن تزودى كسبرة ناشفة ناعمة نعناع قرفة رشة جوزة الطيب زعتر الاكل دا أذواق وقدامك المطبخ ابدعى بقى 
طبعا كلنا عارفين الطريقة المعتادى اللى بتبل البانيه ببصل مبشور انا باحاول استغنى عن البصل على قدمااقدر لان جوزى مبيحبوش تمام فعملت الخلطة دى ومريحانا جدا 
بالنسبة للبيض اللى مش بيحبه يستبدله بلبن او زبادى والزبادى افضل لان الصدور بتبقى ناشفة طبعا ودا بيخليه طرى لمايتحمر
انا دايما باشترى الفرخة كاملة وباقسمها زى مانا عاوزة مبحبش اشترى البانيه جاهز خالص من ناحية ضامنة انه سليم مفيش لعب ومن ناحية تانية بيوفرمعايا كتير لان الفرخة كدا باعمل منها كذا حاجة 
باقوله عاوزة فرخة صدرها كبير ينفع بانيه وخلى بالك متجيبيش فرخة وزنها اكتر من 2كيلو ونص علشان البانيه يستوى وميبقاش متفل
المهم يااما تخلى الفرارجى يقطعه لك او تخليه بنفسك زى مانا باعمل 
لان الراجل كان بيعمله لى غريب صراحة تخين ومقطع مش حلوعلشان اشترى جاهز منه طبعا
المهم باقطع الصدر لشرايح عرضية متوسطة الى حد ما لاهى خفيفة تتحرق وتكون ناشفة ولا تخينة تبقى نية مهما سويتيها 
 وبعدين لو فى حتة تخينة باجيب كيس نايلون واحطها جواه وادقهابشاكوش البفتيك كدا هتتفرد معاكى وتستوى بسرعة 
وطبعا بتلاقى فى حتة كدا فى الصدر طويلة ومش هتنفع بانيه دى باحوشها كل مرة واعملها استربس او اقطعها مكعبات تشيكن بوب كورن او اعملها كفتة اوبرجر 
او شاورمة وفاهيتا 
وبعدين تتغسل كويس بمية ودقيق وليمون علشان الزفارة
ونجهز التتبيلة بتاعتنا انابافضل اختصر خطوة التتبيل وبعدين البيض ونطلع من هنا على الدقيق اوالبقسماط فى خطوة واحدة 
فباضيف البيض او الزبادى والتوابل بتاعتنا ولو عاوزاه حار باحط شطة
النشا ممكن تحطيهاعلى الدقيق او فى البيض عادى كله شغال ولو مش عاوزاها برضه اوك
واحدة هتسألنى فين الملح هاقول لحضرتك الملح دا هنحطه بعدالفراخ ماتتبل الاول لانه بيأخر السوا وكمان بيخليها تنزل ميتها واحنامش عاوزين كدا طبعا اقل مدة تتبيل خليها ساعتين لو عاوزة تقعديها اكترمن كدا اوتبات فى التلاجة يبقى بلاش بيض واستخدمى لبن او زبادى طبعا  
 واسيبه تقريبا نص ساعة كدا لومستعجلة بس يستحب تسيبيها مش اقل من ساعيتن 
وعندى الخلطة اللى مجهزاها دى دايما فى التلاجة دى عبارة عن دقيق وبقسماط مطحون ولو عندك شوفان او كورن فليكس دقيق درة اطحنيه شوية وملح وفلفل وتوم وبصل بودرة بابريكا شطة كركم اى توابل عندى باضيفها 
وتعفريها كويس بالخلطة وتدوسى عليها علشان تمسك فيها
 وتسيبيها فى الفريزر شوية تتماسك علشان متفكش منك فى الزيت 
وممكن تختصرى كل الخطوات دى برضه وبعدماتتبل ضيفى الدقيق على البيض وخليها عجينة تقيلة 
زى اللى بنعملها للسمك وتقليها على طول اللى يريحك بقى دى ميزتها ان مفيش دقيق بيتحرق منك والزيت بيفضل نضيف مدة كبيرة 
طبعا تطلع على مناديل او مصفاة تتخلصى من الزيت الزيادة 
وتتقدم مع اى صوص او كاتشب بس زى كدا شايفين لونها دهبى ازاى مش محروقة لان الخلطة مش بقسماط بس فيها دقيق واللون دا من الكركم كمان

تعليقات

إرسال تعليق