طريقة جديدة لعمل بانيه الفراخ
النهاردة هنعمل البانية بطريقة مختلفة شوية عن المعتادة هنستغنى عن حاجة هنضيف حاجة كدا يعنىبس الطعم مميز وهيعجبكم ان شاء الله
نص كيلو صدور فراخ
بيضة أو ربع فنجان لبن
اوعلبة زبادى
اوعلبة زبادى
ملح
فلفل اسود
كمون
كمون
توم بودرة
بصل بودرة
مستردة
مايونيز
كاتشب
كاتشب
زنجبيل بودرة
شطة
دقيق اوبقسماط
كركم
كركم
معلقة نشا
قبل ما نبتدى فى الطريقة هاقولك كام حاجة كدا
ممكن تزودى كسبرة ناشفة ناعمة نعناع قرفة رشة جوزة الطيب زعتر الاكل دا أذواق وقدامك المطبخ ابدعى بقى
طبعا كلنا عارفين الطريقة المعتادى اللى بتبل البانيه ببصل مبشور انا باحاول استغنى عن البصل على قدمااقدر لان جوزى مبيحبوش تمام فعملت الخلطة دى ومريحانا جدا
بالنسبة للبيض اللى مش بيحبه يستبدله بلبن او زبادى والزبادى افضل لان الصدور بتبقى ناشفة طبعا ودا بيخليه طرى لمايتحمر
قبل ما نبتدى فى الطريقة هاقولك كام حاجة كدا
ممكن تزودى كسبرة ناشفة ناعمة نعناع قرفة رشة جوزة الطيب زعتر الاكل دا أذواق وقدامك المطبخ ابدعى بقى
طبعا كلنا عارفين الطريقة المعتادى اللى بتبل البانيه ببصل مبشور انا باحاول استغنى عن البصل على قدمااقدر لان جوزى مبيحبوش تمام فعملت الخلطة دى ومريحانا جدا
بالنسبة للبيض اللى مش بيحبه يستبدله بلبن او زبادى والزبادى افضل لان الصدور بتبقى ناشفة طبعا ودا بيخليه طرى لمايتحمر
انا دايما باشترى الفرخة كاملة وباقسمها زى مانا عاوزة مبحبش اشترى البانيه جاهز خالص من ناحية ضامنة انه سليم مفيش لعب ومن ناحية تانية بيوفرمعايا كتير لان الفرخة كدا باعمل منها كذا حاجة
باقوله عاوزة فرخة صدرها كبير ينفع بانيه وخلى بالك متجيبيش فرخة وزنها اكتر من 2كيلو ونص علشان البانيه يستوى وميبقاش متفل
باقوله عاوزة فرخة صدرها كبير ينفع بانيه وخلى بالك متجيبيش فرخة وزنها اكتر من 2كيلو ونص علشان البانيه يستوى وميبقاش متفل
المهم يااما تخلى الفرارجى يقطعه لك او تخليه بنفسك زى مانا باعمل
لان الراجل كان بيعمله لى غريب صراحة تخين ومقطع مش حلوعلشان اشترى جاهز منه طبعا
المهم باقطع الصدر لشرايح عرضية متوسطة الى حد ما لاهى خفيفة تتحرق وتكون ناشفة ولا تخينة تبقى نية مهما سويتيها
وبعدين لو فى حتة تخينة باجيب كيس نايلون واحطها جواه وادقهابشاكوش البفتيك كدا هتتفرد معاكى وتستوى بسرعة
وطبعا بتلاقى فى حتة كدا فى الصدر طويلة ومش هتنفع بانيه دى باحوشها كل مرة واعملها استربس او اقطعها مكعبات تشيكن بوب كورن او اعملها كفتة اوبرجر
او شاورمة وفاهيتا
وبعدين تتغسل كويس بمية ودقيق وليمون علشان الزفارة
لان الراجل كان بيعمله لى غريب صراحة تخين ومقطع مش حلوعلشان اشترى جاهز منه طبعا
المهم باقطع الصدر لشرايح عرضية متوسطة الى حد ما لاهى خفيفة تتحرق وتكون ناشفة ولا تخينة تبقى نية مهما سويتيها
وبعدين لو فى حتة تخينة باجيب كيس نايلون واحطها جواه وادقهابشاكوش البفتيك كدا هتتفرد معاكى وتستوى بسرعة
وطبعا بتلاقى فى حتة كدا فى الصدر طويلة ومش هتنفع بانيه دى باحوشها كل مرة واعملها استربس او اقطعها مكعبات تشيكن بوب كورن او اعملها كفتة اوبرجر
او شاورمة وفاهيتا
وبعدين تتغسل كويس بمية ودقيق وليمون علشان الزفارة
ونجهز التتبيلة بتاعتنا انابافضل اختصر خطوة التتبيل وبعدين البيض ونطلع من هنا على الدقيق اوالبقسماط فى خطوة واحدة
فباضيف البيض او الزبادى والتوابل بتاعتنا ولو عاوزاه حار باحط شطة
النشا ممكن تحطيهاعلى الدقيق او فى البيض عادى كله شغال ولو مش عاوزاها برضه اوك
واحدة هتسألنى فين الملح هاقول لحضرتك الملح دا هنحطه بعدالفراخ ماتتبل الاول لانه بيأخر السوا وكمان بيخليها تنزل ميتها واحنامش عاوزين كدا طبعا اقل مدة تتبيل خليها ساعتين لو عاوزة تقعديها اكترمن كدا اوتبات فى التلاجة يبقى بلاش بيض واستخدمى لبن او زبادى طبعا
واسيبه تقريبا نص ساعة كدا لومستعجلة بس يستحب تسيبيها مش اقل من ساعيتن
وعندى الخلطة اللى مجهزاها دى دايما فى التلاجة دى عبارة عن دقيق وبقسماط مطحون ولو عندك شوفان او كورن فليكس دقيق درة اطحنيه شوية وملح وفلفل وتوم وبصل بودرة بابريكا شطة كركم اى توابل عندى باضيفها
وتعفريها كويس بالخلطة وتدوسى عليها علشان تمسك فيها
وتسيبيها فى الفريزر شوية تتماسك علشان متفكش منك فى الزيت
وممكن تختصرى كل الخطوات دى برضه وبعدماتتبل ضيفى الدقيق على البيض وخليها عجينة تقيلة
زى اللى بنعملها للسمك وتقليها على طول اللى يريحك بقى دى ميزتها ان مفيش دقيق بيتحرق منك والزيت بيفضل نضيف مدة كبيرة
طبعا تطلع على مناديل او مصفاة تتخلصى من الزيت الزيادة
تسلم ايدك يا قمر
ردحذفتسلمى ربنا يخليك
حذف