كيفية تمليح السردين
السردين المخلل من احب واشهر الاكلات المصرية عندنا بعدالفسيخ طبعا
ولوتحبى تعرفى طريقة الفسيخ بالتفصيل اضغطى على الصورة دى
كيلو سردين بلدى
ملح خشن
شطة
ربع معلقة صغيرة ملح ليمون
رشة كمون (اختيارى)
كركم (اختيارى)
زيت زيتون
ليمونة
الطريقة بالفيديو
مبدئيا كدا ياريت يكون السردين بلدى اسمه سردين موزة او سردين اخضر
ودا بيكون احلى واطعم وبيستوى بسرعة عن السردين الانجليزى او الخليجى
وطبعا بيكون اغلى كمان يعنى الكيلو بيتراوح من 25 جنيه ل30 فى غير الموسم يعنى قبل شم النسيم السمك بيتلم من السوق اصلا فمش هتلاقيه ولو اتوجد بيكون سعره مضاعف
اما الخليجى كنت باجيبه ب8 جنيه بس
ولو مش متوفرالبلدى خلاص نستخدم اى نوع شغال
تفرقى بينهم ازاى بقى البلدى دايما تلاقيه لونه فضى لامع وجسمه ملفوف ومن غير قشر ويكاد يكون مهرى لو مش طازة ومبيتحملش ان كذا حديمسكه فتلاقى السماك دايما بيعبيه وميديكش فرصة تنقى خالص تمام كدا
التانى بقى ماسك نفسه وناشف وعريض عنه كدا وعليه قشر زى اى سمك النوع دا فى التمليح روحه طويلة وبيقعدويتحمل وبياخدوقت كمان ممكن 10ايام اسبوعين بس بيكون لحمه ناشف عن البلدى
انماالبلدى دا كبيره اسبوع وتلاقيه بقى زبدة ماشاء الله طبعا الملح يفضل يكون خشن لومفيش الناعم شغال
فى ناس بتنضف السردين وتخلله نضيف بس انا مبافضلش كدا خالص الصراحة لانه بيتهرى بسرعة فمعروف ان اى سمك هيتخلل مبيتنضفش الااذاكنتى مستعجلة عليه وهتاكليه على طول يبقى تنضفيه بقى
السردين واى سمك مملح مكوناته تقريبا واحدة السمك والملح والشطة اساسى واللى بعدكدا اضافات حسب رغبتك
برضه الطريقة واحدة واهم التكات علشان الطريقة تنجح السمك لاازم يكون طازة ومش مجمد
وكمان لازم يكون ناشف وجاف جدا وقت التخليل والا هيدود منك ويبوظ
بعد كدا هنجففه على قدمانقدر بحيث ميكونش فيه اى نقطة مية ولادم
طريقة التجفيف بقى قدامك كذا طريقة اختارى اللى يعجبك
هتحطيه فى مصفاة تحتهاطبق بلاستيك وتخلى راسه لتحت على قدماتقدرى بحيث السائل ينزل تحت وتغطيه كويس وخليه فى البلكونة لمدة ساعتين تلاتة
او تعملى زى ماعملنامع الفسيخ وتجيبى اى حاجة طويلة دورق او ازازة حاجة ساقعة بلاستيك وتفرشى مناديل من تحت وتوقفيه على راسه
او تنشفيه كويس بمناديل وبعدين تسخنى الفرن بتاعك على درجة حرارة 50 لمدة نص ساعة
شايفين السوايل والدم اللى نزلوا منه
هنسمى الله بقى ونحضرالخلطة بتاعتنا نخلط كل حاجة الملح والشطة وملح الليمون والكمون والكركم لوتحبي لونه اصفر
وعندنا هنا ملح الليمون مادة حافظة والشطة كمان يعنى ان شاء الله هيبقى زى الفل
انا هنا مكانش عندى ملح خشن فاشتغلت بملح المائدة الناعم
وبرضه لو مفيش ملح ليمون مفيش مشكلة مفيش زيت زيتون اى زيت نباتى ماشى متقفيش على حاجة يعنى
وتحضرى الحاجة اللى هتخللى فيها زى كدا وترشى طبقة ملح بسيطة تحت
وبعدين تحشى الخياشيم بتاعته بالملح زى ماعملنا مع الفسيخ تمام
وبعدكدا ترصى طبقة سردين وتكونى حاطاهم خلف خلاف زى كدا يعنى راس السمكة دى جنب ديل التانية وهكذا
و رشة من الخلطة وهكذا طبقة سمك طبقة ملح بحيث تكون اخرطبقة ملح
ممكن نكتفى بالخطوات لحد هنا وخلاص نقفل عليه زى الفسخانية مابيعملوا بيستخدموا ملح وشطة وبس ملح خشن
شطة
ربع معلقة صغيرة ملح ليمون
رشة كمون (اختيارى)
كركم (اختيارى)
زيت زيتون
ليمونة
الطريقة بالفيديو
مبدئيا كدا ياريت يكون السردين بلدى اسمه سردين موزة او سردين اخضر
ودا بيكون احلى واطعم وبيستوى بسرعة عن السردين الانجليزى او الخليجى
وطبعا بيكون اغلى كمان يعنى الكيلو بيتراوح من 25 جنيه ل30 فى غير الموسم يعنى قبل شم النسيم السمك بيتلم من السوق اصلا فمش هتلاقيه ولو اتوجد بيكون سعره مضاعف
اما الخليجى كنت باجيبه ب8 جنيه بس
ولو مش متوفرالبلدى خلاص نستخدم اى نوع شغال
تفرقى بينهم ازاى بقى البلدى دايما تلاقيه لونه فضى لامع وجسمه ملفوف ومن غير قشر ويكاد يكون مهرى لو مش طازة ومبيتحملش ان كذا حديمسكه فتلاقى السماك دايما بيعبيه وميديكش فرصة تنقى خالص تمام كدا
التانى بقى ماسك نفسه وناشف وعريض عنه كدا وعليه قشر زى اى سمك النوع دا فى التمليح روحه طويلة وبيقعدويتحمل وبياخدوقت كمان ممكن 10ايام اسبوعين بس بيكون لحمه ناشف عن البلدى
انماالبلدى دا كبيره اسبوع وتلاقيه بقى زبدة ماشاء الله طبعا الملح يفضل يكون خشن لومفيش الناعم شغال
فى ناس بتنضف السردين وتخلله نضيف بس انا مبافضلش كدا خالص الصراحة لانه بيتهرى بسرعة فمعروف ان اى سمك هيتخلل مبيتنضفش الااذاكنتى مستعجلة عليه وهتاكليه على طول يبقى تنضفيه بقى
السردين واى سمك مملح مكوناته تقريبا واحدة السمك والملح والشطة اساسى واللى بعدكدا اضافات حسب رغبتك
برضه الطريقة واحدة واهم التكات علشان الطريقة تنجح السمك لاازم يكون طازة ومش مجمد
وكمان لازم يكون ناشف وجاف جدا وقت التخليل والا هيدود منك ويبوظ
طريقة تخليل السردين
يفضل ان احنا نغسله كويس وبالراحة علشان ميتهريش لانه مبيتحملش بس اتوصى بالخياشيم فى الغسيل بقى لان فيها طين وبلاوى لو مانضفتيهاش كويس هتخليه يدود ويبوظبعد كدا هنجففه على قدمانقدر بحيث ميكونش فيه اى نقطة مية ولادم
طريقة التجفيف بقى قدامك كذا طريقة اختارى اللى يعجبك
هتحطيه فى مصفاة تحتهاطبق بلاستيك وتخلى راسه لتحت على قدماتقدرى بحيث السائل ينزل تحت وتغطيه كويس وخليه فى البلكونة لمدة ساعتين تلاتة
او تعملى زى ماعملنامع الفسيخ وتجيبى اى حاجة طويلة دورق او ازازة حاجة ساقعة بلاستيك وتفرشى مناديل من تحت وتوقفيه على راسه
او تنشفيه كويس بمناديل وبعدين تسخنى الفرن بتاعك على درجة حرارة 50 لمدة نص ساعة
شايفين السوايل والدم اللى نزلوا منه
هنسمى الله بقى ونحضرالخلطة بتاعتنا نخلط كل حاجة الملح والشطة وملح الليمون والكمون والكركم لوتحبي لونه اصفر
وعندنا هنا ملح الليمون مادة حافظة والشطة كمان يعنى ان شاء الله هيبقى زى الفل
انا هنا مكانش عندى ملح خشن فاشتغلت بملح المائدة الناعم
وبرضه لو مفيش ملح ليمون مفيش مشكلة مفيش زيت زيتون اى زيت نباتى ماشى متقفيش على حاجة يعنى
وتحضرى الحاجة اللى هتخللى فيها زى كدا وترشى طبقة ملح بسيطة تحت
وبعدكدا ترصى طبقة سردين وتكونى حاطاهم خلف خلاف زى كدا يعنى راس السمكة دى جنب ديل التانية وهكذا
او نزود الاضافات دى عصرة ليمون ونسيب قشرها على السمك بتاعنا او معلقتين خل
وشوية زيت زيتون او زيت عادى علشان نعزله عن الهوا اكتر
وبعدين نقفل الكيس ونخرج الهوا قبلها لااازم الخطوة دى تتعمل صح متسيبيش اى هوا داخل الكيس خالص
وتلفيه كذا مرة وياسلام لوعندك نايلون استرتش لفيه بيه هيكون محكم اكترو افضل طبعا
وبعدين حطيه فى العلبة بتاعتك وتحطى عليه تقل لازم برضه علشان يضغط عليه ويستوى بسرعة اى حاجة تنفع عندك ممكن نص بلاطة او قالب طوب
وحطيه فى المطبخ اسبوع او اقل لوالجوحر زى ماقلت فوق اول يومين هتلقيه طلع ريحة بسيطة خالص وبعدين اقلبيه علشان يستوى من كل حتة يعنى فوق زى تحت
فى طريقة تانية للتخليل باجيب برطمان ازاز واحط فيه كيس وارش ملح وشطة واحشى السمك برضه واوقفه بحيث تكون راسه تحت واطلع الهوا من الكيس واقفله كويس
فى كلا الحالتين لمايستوى وتيجى تفتحيه هتلاقيه نزل صوص كدا جميل اوى لو هتاكليه دلوقتى خلاص طلعيه ونضفيه طبعا مع الليمون والبصل وبالف هنا
ودا شكله لما فتحنا عليه
ودا شكله لما فتحنا عليه
لو هتسيبيه تانى خلى بالك انه ممكن يملح اكتر كل مايقعدفى المية دى لو مش عاوزاه يملح ارميها
طريقة حفظ السردين والفسيخ
لو اكلتى بالهناوالشفا وفاض شوية قليلين ممكن تحفظيه فى التلاجة
ولوعاملة كمية كبيرة بقى من السردين اوالفسيخ باغلفه كويس والفه فى كذا كيس واشيله فى الفريزربيقعدبالسنة والله زى الفل
على فكرة انا جبت كيلو بس علشان انزل الصوركاملة مع الموضوع لان دا كان متفرز وطلعته مكانش عندى كل الصور
كدا لوحسبتيها الكيلو سردين اتكلف كام يدوبك تمنه نى بس يعنى كنت جايبة الكيلوب25جنيه والكيلوبعدالتخليل طبعا بيقل لانه بيفقدالسوايل يعنى الكيلو وربع نى يعمل كيلو مخلل تقريبا يكلفنا كام بقى 31 جنيه وربع
فى حين ان تمنه السنة دى جاهز كان 130 جنيه دا غير انك ضامنة نضافته وسلامته
كدا لوحسبتيها الكيلو سردين اتكلف كام يدوبك تمنه نى بس يعنى كنت جايبة الكيلوب25جنيه والكيلوبعدالتخليل طبعا بيقل لانه بيفقدالسوايل يعنى الكيلو وربع نى يعمل كيلو مخلل تقريبا يكلفنا كام بقى 31 جنيه وربع
فى حين ان تمنه السنة دى جاهز كان 130 جنيه دا غير انك ضامنة نضافته وسلامته
يارب الموضوع يعجبكم ومتنسوش دعوة بصلاح الحال وهداية اولادى
طب لوفتحت ع السردين بعد اسبوع لقيته عامل ريحه نش حلوة كأنه لسه نى بس طعمه كويس ومستوى واحمر من جوة ده يبقى ايه
ردحذف