طريقة عمل السردين المخلل

كيفية تمليح السردين 



السردين المخلل من احب واشهر الاكلات المصرية عندنا بعدالفسيخ طبعا
ولوتحبى تعرفى طريقة الفسيخ بالتفصيل  اضغطى على الصورة دى






نرجع بقى للسردين بتاعنا وطريقته سهلة جدا جدا هنتعرف عليها حالا  

كيلو سردين بلدى
ملح خشن
شطة
ربع معلقة صغيرة ملح ليمون
رشة كمون (اختيارى)
كركم (اختيارى)
زيت زيتون
ليمونة



 الطريقة بالفيديو 




مبدئيا كدا ياريت يكون السردين بلدى اسمه سردين موزة او سردين اخضر
ودا بيكون احلى واطعم وبيستوى بسرعة عن السردين الانجليزى او الخليجى
وطبعا بيكون اغلى كمان يعنى الكيلو بيتراوح من 25 جنيه ل30 فى غير الموسم يعنى قبل شم النسيم السمك بيتلم من السوق اصلا فمش هتلاقيه ولو اتوجد بيكون سعره مضاعف 
اما الخليجى كنت باجيبه ب8 جنيه بس
ولو مش متوفرالبلدى خلاص نستخدم اى نوع شغال
تفرقى بينهم ازاى بقى البلدى دايما تلاقيه لونه فضى لامع وجسمه ملفوف ومن غير قشر ويكاد يكون مهرى لو مش طازة ومبيتحملش ان كذا حديمسكه فتلاقى السماك دايما بيعبيه وميديكش فرصة تنقى خالص تمام كدا
التانى بقى ماسك نفسه وناشف وعريض عنه كدا وعليه قشر زى اى سمك النوع دا فى التمليح روحه طويلة وبيقعدويتحمل وبياخدوقت كمان ممكن 10ايام اسبوعين بس بيكون لحمه ناشف عن البلدى
انماالبلدى دا كبيره اسبوع وتلاقيه بقى زبدة ماشاء الله طبعا الملح يفضل يكون خشن لومفيش الناعم شغال
فى ناس بتنضف السردين وتخلله نضيف بس انا مبافضلش كدا خالص الصراحة لانه بيتهرى بسرعة فمعروف ان اى سمك هيتخلل مبيتنضفش الااذاكنتى مستعجلة عليه وهتاكليه على طول يبقى تنضفيه بقى








السردين واى سمك مملح مكوناته تقريبا واحدة السمك والملح والشطة اساسى واللى بعدكدا اضافات حسب رغبتك
برضه الطريقة واحدة واهم التكات علشان الطريقة تنجح السمك لاازم يكون طازة ومش مجمد
وكمان لازم يكون ناشف وجاف جدا وقت التخليل والا هيدود منك ويبوظ

 طريقة تخليل السردين

 يفضل ان احنا نغسله كويس وبالراحة علشان ميتهريش لانه مبيتحملش بس اتوصى بالخياشيم فى الغسيل بقى لان فيها طين وبلاوى لو مانضفتيهاش كويس هتخليه يدود ويبوظ
بعد كدا هنجففه على قدمانقدر بحيث ميكونش فيه اى نقطة مية ولادم
طريقة التجفيف بقى قدامك كذا طريقة اختارى اللى يعجبك
هتحطيه فى مصفاة تحتهاطبق بلاستيك وتخلى راسه لتحت على قدماتقدرى بحيث السائل ينزل تحت وتغطيه كويس وخليه فى البلكونة لمدة ساعتين تلاتة
او تعملى زى ماعملنامع الفسيخ وتجيبى اى حاجة طويلة دورق او ازازة حاجة ساقعة بلاستيك وتفرشى مناديل من تحت وتوقفيه على راسه
او تنشفيه كويس بمناديل وبعدين تسخنى الفرن بتاعك على درجة حرارة 50 لمدة نص ساعة 
شايفين السوايل والدم اللى نزلوا منه 
 هنسمى الله بقى ونحضرالخلطة بتاعتنا نخلط كل حاجة الملح والشطة وملح الليمون والكمون والكركم لوتحبي لونه اصفر
وعندنا هنا ملح الليمون مادة حافظة والشطة كمان يعنى ان شاء الله هيبقى زى الفل 
انا هنا مكانش عندى ملح خشن فاشتغلت بملح المائدة الناعم 
وبرضه لو مفيش ملح ليمون مفيش مشكلة مفيش زيت زيتون اى زيت نباتى ماشى متقفيش على حاجة يعنى 
 وتحضرى الحاجة  اللى هتخللى فيها زى كدا وترشى طبقة ملح بسيطة تحت
 وبعدين تحشى الخياشيم بتاعته بالملح زى ماعملنا مع الفسيخ تمام
وبعدكدا ترصى طبقة سردين وتكونى حاطاهم خلف خلاف زى كدا يعنى راس السمكة دى جنب ديل التانية وهكذا
و رشة من الخلطة وهكذا طبقة سمك طبقة ملح بحيث تكون اخرطبقة ملح 
ممكن نكتفى بالخطوات لحد هنا وخلاص نقفل عليه زى الفسخانية مابيعملوا بيستخدموا ملح وشطة وبس
او نزود الاضافات دى عصرة ليمون ونسيب قشرها على السمك بتاعنا او معلقتين خل 
وشوية زيت زيتون او زيت عادى علشان نعزله عن الهوا اكتر
وبعدين نقفل الكيس ونخرج الهوا قبلها لااازم الخطوة دى تتعمل صح متسيبيش اى هوا داخل الكيس خالص 
وتلفيه كذا مرة وياسلام لوعندك نايلون استرتش لفيه بيه هيكون محكم اكترو افضل طبعا
وبعدين حطيه فى العلبة بتاعتك وتحطى عليه تقل لازم برضه علشان يضغط عليه ويستوى بسرعة اى حاجة تنفع عندك ممكن نص بلاطة او قالب طوب 
وحطيه فى المطبخ اسبوع او اقل لوالجوحر زى ماقلت فوق اول يومين هتلقيه طلع ريحة بسيطة خالص وبعدين اقلبيه علشان يستوى من كل حتة يعنى فوق زى تحت 
فى طريقة تانية للتخليل باجيب برطمان ازاز واحط فيه كيس وارش ملح وشطة واحشى السمك برضه واوقفه بحيث تكون راسه تحت واطلع الهوا من الكيس واقفله كويس 
فى كلا الحالتين لمايستوى وتيجى تفتحيه هتلاقيه نزل صوص كدا جميل اوى لو هتاكليه دلوقتى خلاص طلعيه ونضفيه طبعا مع الليمون والبصل وبالف هنا

ودا شكله لما فتحنا عليه 


 لو هتسيبيه تانى خلى بالك انه ممكن يملح اكتر كل مايقعدفى المية دى لو مش عاوزاه يملح ارميها

طريقة حفظ السردين والفسيخ 

لو اكلتى بالهناوالشفا وفاض شوية قليلين ممكن تحفظيه فى التلاجة 
ولوعاملة كمية كبيرة بقى من السردين اوالفسيخ باغلفه كويس والفه فى كذا كيس واشيله فى الفريزربيقعدبالسنة والله زى الفل 
على فكرة انا جبت كيلو بس علشان انزل الصوركاملة  مع الموضوع  لان دا كان متفرز وطلعته مكانش عندى كل الصور
كدا لوحسبتيها الكيلو سردين اتكلف كام يدوبك تمنه نى بس يعنى كنت جايبة الكيلوب25جنيه والكيلوبعدالتخليل طبعا بيقل لانه بيفقدالسوايل يعنى الكيلو وربع نى يعمل كيلو مخلل تقريبا يكلفنا كام بقى 31 جنيه وربع 
فى حين ان تمنه السنة دى جاهز كان 130 جنيه دا غير انك ضامنة نضافته وسلامته 

 يارب الموضوع يعجبكم ومتنسوش دعوة بصلاح الحال وهداية اولادى




تعليقات

  1. طب لوفتحت ع السردين بعد اسبوع لقيته عامل ريحه نش حلوة كأنه لسه نى بس طعمه كويس ومستوى واحمر من جوة ده يبقى ايه

    ردحذف

إرسال تعليق