طريقة عمل كلفة الحمام والزغاليل

 عمل خلطة تأكيل طائر الحمام( الكلفة )



مكونات أكل طائرالحمام  

5 كيلوذرة عويجة 
1 كيلو قمح 
ربع كيلو فول حمام 
ربع كيلو عدس بجبة 
+عدس اصفر
ربع كيلو لوبيا 
ربع كيلو دشيشة 
ربع كيلو بسلة 
نص علف بياض 
عيش ناشف مدشوش 

ملحوظات بخصوص الكلفة 

1-الذرة العويجة يفضل انها تكون رومى
2-كل المكونات تكون نضيفة ومفيش فيها اى حبوب مسوسة 
او معطوبة او واخدة رطوبة 
3-في فصل الصيف نخفف البروتين كفاية نوع واحد بس
نختار من البسلة او الفول او اللوبيا او العدس
4-لو هنستخدم الكلفة دى للتسمين وانتاج زغاليل للذبح 
  يضاف نصف كيلو علف تسمين 
مع ضرورة استعمال مضاد سموم وفطريات 
5-اما لو هنستخدمها لحمام منتج وبيبيض 
هنزود نص كيلو علف بياض 
6-اما لو فى عندك حمام بيزق يعنى تحته زغاليل او صغار حمام
 لسه بيتعلموا الاكل يفضل تشيل البسلة من الاكل بتاعتهم 
لانها تسبب للزغاليل(صغار الحمام ) اسهال و تتعب معدتهم 

تعليقات