الجلاش باللحم على الطريقة المصرى
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
وصفة النهاردة هتكون فطيرة الجلاش باللحمة المفرومة
مقادير و طريقة عمل فطير الجلاش باللحمة المفرومة
المقادير
- لفة جلاش
- نص كيلو لحم مفرومة
- بصل متقطع
- فلفل حراق او رومي
- او فلفل الوان
- فصين توم
- جزر مبشور
- سمن بلدي او زبدة
- كوباية لبن
- بيضة
- ملح وفلفل اسود
- معلقة بهارات شاورمة وطريقتها موجودة هنا
تحضير وعمل فطائر الجلاش باللحمة المفرومة
اضغطى هنا لمعرفة طريقة تعصيج اللحمة بالتفصيل
بعدين ندهن الصينية سمن او زبدة انا مبحبش استعمل زيت اطلاقا اولا بينشفها
ثانيا بيديها ريحة مزنخة الزبدة احلي واطعم بكتييير وبعدين انا بارص نص كمية الجلاش تحت ثم بحط الحشو ولو في جبنة موتزازيلا او اي نوع باضيفه وبعدين باقي الجلاش وباحددها بالسكينة بس مباقطعش لحد اخرالصينية مجرد تحديد بس لان لو استوت وجيتي تقطعيها بتتكسر وشكلهابيبقي وحش وبانزل بالسمن من فوق مرة واحدة
وادخلهاالفرن تتشمع شوية يعني تنشف من تحت واطلعها اديها اللبن والبيض وفلفل اسود وتدخل تاني تكمل سوا وتتحمر
وياسلام بقي عليها مع ❤طبق مخلل ❤